Ekonomi

Nilesat, MENA geniş bant için Hughes uydu sistemini konuşlandıracak

GERMANTOWN, Md. – Küresel bir geniş bant ekipman ve hizmet şirketi olan Hughes Network Systems, LLC (NASDAQ:SATS), Orta Doğu ve Kuzey Afrika’nın (MENA) önde gelen uydu operatörlerinden Nilesat ile bölgedeki geniş bant bağlantısını geliştirmek için bir anlaşma imzaladı. Nilesat, Hughes JUPITER™ Sistem Ağ Geçidini JUPITER terminalleriyle birlikte Nilesat 301 uydusuna dahil edecek ve süreci ikinci çeyrekte başlatıp 2024’ün üçüncü çeyreğinin sonuna kadar tamamlamayı planlıyor.

Nilesat Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Tümgeneral Sameh Katta, Hughes JUPITER Sisteminin abonelerine birinci sınıf hizmet sunmanın anahtarı olan verimlilik, güvenilirlik ve yüksek performans sağlama yeteneğine olan güvenini dile getirdi.

Hughes JUPITER Sistemi, verimliliği optimize etmek için tasarlanan yazılım tanımlı uydu ağı ve dinamik rota yeniden yapılandırması ile öne çıkan uydu bağlantısı için endüstri standardı olarak kabul edilmektedir.

Bu işbirliğinin MENA bölgesindeki yetersiz hizmet alan kırsal bölgelere internet erişimi sağlayarak internet hizmetlerine yönelik artan talebi karşılaması bekleniyor. JUPITER teknolojisinin en son gelişmeleri arasında her kullanıcı terminalinde bir “çip üzerinde sistem” yer alıyor ve bu da artan hızları ve çeşitli hizmetler için desteği kolaylaştırıyor.

1996’da kurulan Nilesat, 7 derece Batı’da konumlanmış çok sayıda jeosenkron iletişim uydusu işletmekte ve 700’den fazla hizmet yayınlamaktadır. Şirket kendini müşteri ihtiyaçlarını karşılamaya ve üstün bir deneyim sunmaya adamıştır.

Bir EchoStar şirketi olan Hughes Network Systems, Amerika’da milyonları birbirine bağlayan HughesNet® internet hizmetiyle tanınıyor. JUPITER Sistemi, dünya çapında on milyonlarca kişiye internet erişimi sağlar ve Hughes, uydu operatörlerine, mobil ağ operatörlerine ve askeri müşterilere hizmet vererek küresel uydu terminali pazarına hakimdir.

Basın açıklamasına göre bu stratejik girişim, artan bağlantı ihtiyaçlarını karşılamak için Hughes’un teknolojisinden yararlanarak MENA bölgesinde geniş bant erişimini genişletmeyi amaçlıyor.

Bu makale yapay zekanın desteğiyle oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şart ve Koşullar bölümümüze bakın.

haber-akcadag.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu